Politika

Stipe Perić – Ne brzom Internetu kaže Bulj!

Priopćenje Stipe Perića prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovani sugrađani!

Na jučerašnjoj sjednici GV-a, gradonačelnik Miro Bulj odgovarajući na moje vijećničko pitanje o projektu javnog bežičnog i optičkog Interneta u našem Gradu, opet je dokazao nesposobnost i elementarno neznanje u upravljanju Gradom.

Radi se o dva strateški važna projekta za razvoj i ostanak mladih te poduzetnika u našem Gradu, a koja su zbog krivih odluka gradonačelnika – nepovratno uništena.

Miro Bulj iz populističkih razloga odbio je projekt “PRŠI“ – projekt razvoja širokopojasnog Interneta koji je osigurala Splitsko-dalmatinska županija za cijeli prostor Cetinske krajine i Županije, koji Grad ne bi ništa koštao, a svakom kućanstvu bi osigurao priključak na brzi optički Internet.

S druge strane, pristup bežičnom Internetu u samom centru grada kroz projekt WIFI4EU, koje bi koristili građani i turisti odbio je rečenicom,: “neću dozvoliti zračenje u svom gradu”, da bi jučer naveo i drugi razlog, da pozicije antena za repetitore nisu u skladu s prostornim planom. Gradonačelniku je očito potrebno objasniti, da repetitori nemaju nikakve veze s javnim WIFI-om, koji se preko router uređaja nalazi u skoro svakom kućanstvu i nije štetan za zdravlje!
Ponovit ću: Sinj je jedini grad u Hrvatskoj, vjerojatno i u EU koji je vratio već ugovorenih i bespovratnih 150.000,00 kn za projekt WIFI4EU.

Ovim činom gradonačelnik je još jednom pokazao svoje neznanje i katastrofalno vođenje grada, te umjesto da osigura mladim obiteljima, poduzetništvu pa i Internet nomadima – pristup brzom Internetu i Internet mrežu nove generacije, svojom politikom NE_ĆE_TE , uspio je zakočiti razvoj Sinja za sljedećih 100 godina.

Tako u Sinju, uz autobuse starije od „Mojsijeve šlape“, kako to kaže naš gradonačelnik, a koji zahvaljujući njemu prevoze našu djecu i koje upravo on svojim ugovorima gura i sjeda u te autobuse, ostajemo na bakrenim žicama i Internet vezi iz „Mojsijeva doba“, a koje naš Grad ostavljaju na infrastrukturi iz prošlog stoljeća i onemogućavaju u razvoju.

S poštovanjem,

Stipe Perić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button