PolitikaVijesti

Što se događa sa „gradskom sportskom dvoranom“

Što se uistinu događa sa gradskom sportskom dvoranom koja nakon više godina izgradnje i više mjeseci najave otvaranja od strane gradonačelnice Kristine Križanac, još nije počela sa radom.

Zadnja financijska injekcija u ovaj kontraverzni i poražavajuće vođeni projekt gradske dvorane je bio od župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana koji je 9. kolovoza odobrio Gradu Sinju sredstva u iznosu od 1 milijun kuna. Očito da i to nije bilo dovoljno.

Gradska sportska dvorana nosit će ime Ivica Glavan Ićo, odlukom Gradskog vijeća sa 12. sjednice.

Najave izvršne vlasti iz travnja ove godine da će gradska sportska dvorana biti otvorena do početka ljeta se pokazala kao još jedan neostvareni cilj NL dr.Jadrijević.

Ilija Naletilić, direktor tvrtke Inero, je potvrdio da je dvorana spremna za otvaranje 16. lipnja, kako je dogovoreno s Gradom Sinjom te da je sve ostalo na gradonačelnici Kristini Križanac.

No, gradonačelnica Križanac izjavljuje kako dvorana ipak neće biti otvorena 16. lipnja, zbog bolesti glavnog nadzornog inženjera Darka Kolarića i datum otvaranja gradske sportske dvorane je prolongiran. Je li bolest bila u pitanju koja se „vuče“ već tri mjeseca i zbog koje stoji na čekanju projekt u koji se „ubacilo“ 20 milijuna kuna naših sugrađana, teško je odgovoriti građanima kad imamo „omertu“ ili zavjet šutnje od strane gradonačelnice po ovom pitanju.

Po kuloarima upravo zbog ne transparentnosti izvršne vlasti se spominju druge vrste problema zbog kojih nije otvorena sportska dvorana. Problemi bivših izvođača, ne posjedovanje određenih atesta, novi i novi novčani izdaci itd…Tehnički pregled je izgleda obavljen u nazočnosti predstavnika tvrtke Jurcon projekt iz Zagreba i sada nam je čekati konačno rješenje.

Nadamo se u ime svih onih sportskih klubova i njihovih članova koji čekaju NL dr.Jadrijevića, 10 godina da im napravi ovu omanju sportsku dvoranu da će je uspjeti otvoriti ovu jesen, zbog izostanka smrzavanja na treninzima i ostalim neadekvatnim uvjetima koji trpe bavljenjem sportom u Gradu Sinju.

Povezani članci

3 Komentara

 1. I kako vas nije sram ovakvu jadnu dvoranu nazvati po našem IĆI.
  Trebala je se zvati po Kristini Križanac i Ankicu Panzi.

  16
  95
 2. Na ovo velebno izdanje sa 300 stolica je potrošeno priko 20 miljona kuna i radi se već godinama?!
  Koja sramota…. Ajme majko ko nas vodi…Pa šta rade policija, odvjetništvo i sudovi pa da niko ne vidi ovaj kriminal!?

  11
  84
 3. Vidin odkad se skinili Panzinu odabran izvodjac, hala se pocela radit a kanalizacija taman sta nije gotova.

  162
  2
Back to top button