Vijesti

Što se točno obnavlja na sinjskoj „Peškariji“?

Nedavnom informacijom da Grad Sinj objavljuje poziv za dostavu ponuda za radove rekonstrukcije tržnice – ribarnice u Sinju, pojavile su se nedoumice kod građana o tome što se točno obnavlja. Dok su jedni mislili da se obnavlja cijeli donji plato Peškarije, drugi su se ponadali da to obuhvaća i gornji dio i da će Peškarija napokon dobiti obrise koje zaslužuje.

No stvarnost je drugačija. Rekonstrukcija se odnosi samo na zatvaranje i uređenje ribarnice koja će biti modernizirana sa klimatizacijom, ledomatom, sanitarnim čvorom i ostalim potrebnim uređajima da se zadovolje današnji standardi. Preostali dio se odnosi na djelomičnu rekonstrukciju postojećih prostorija ureda i pripadajućih sanitarnih prostorija kao i samog skladišta. Mesnica ne obuhvaća poslove koji će se obavljati po ovom pozivu. Sve ovo možete vidjeti na dolje priloženoj skici tlocrta tržnice – projektirano stanje.

Na gornjem dijelu Peškarije se vrši uređenje prostorija koje su po saznanjima dobili članovi Kluba navijača Torcida Sinj i Društva prijatelja Hajduka Sinj, putem javnog natječaja od Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine. Riječ je o prostorijama u kojima će biti službene prostorije udruga i kafić, a na vanjskom prostoru uredit će igralište za mali balun i djecu.

 

Pronašli smo i stare slike kada se gradila Peškarija:

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button