Vijesti

Stožer Civilne zaštite grada Sinja obilježio Dan civilne zaštite

Stožer Civilne zaštite grada Sinja prigodno je obilježio današnji Međunarodni Dan civilne zaštite i Dan Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Jutros je u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana svečana sjednica, a potom i redovna, nakon koje su položeni vijenci pripadnicima Stožera ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Spomen parku hrvatskih branitelja.

Stožer Civilne zaštite grada Sinja broji 11 članova, među kojima su predstavnici Hitne medicinske pomoći, Javne vatrogasne postrojbe Sinj, policije, HGSS-a, Crvenog križa i gradskih službi.

Načelnik Stožera CZ grada Sinja Denis Bobeta kazao je da je cilj Stožera spremnost za bilo kakvu ugrozu ili katastrofu.

“Imamo redovne radne sastanke nekoliko puta godišnje, kao i na opremanju službi i osnivanju postrojbi civilne zaštite s povjerenicima u svim mjesnim odborima na području Grada Sinja, kao i na nabavi opreme. Ove godine nastavljamo s nabavom opreme koja može pomoći prilikom bilo kakve ugroze“, istaknuo je Bobeta.

Kao najveće ugroze Bobeta je istaknuo mogućnost jačeg potresa, poplave ili požara.

U slučaju bilo kakve ugroze stanovništa ili njihove imovine aktivira se civilna zaštita, nakon koje dolaze dodatne snage koje su zadužene za pomoć unesrećenima ili saniranje stanja. Prošle godine, nakon dužeg vremena, održana i pokazna vježba civilne zaštite pod nazivom ‘U rukama najboljih’, u kojoj su sudjelovale sve žurne službe, a planirana je i ove godine“, zaključio je načelnik Stožera.

Načelnik Stožera Civilne zaštite grada Sinja Denis Bobeta svim pripadnicima i postrojbama civilne zaštite čestitao njihov dan.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button