Vijesti

Stožer CZ Grada Sinja – pojašnjenje vezano o broju oboljelih na području Sinja

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1044 obrađena testa danas je 396 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, među kojima je i 97 osoba iz Sinja, odnosno 132 osobe s područje Cetinske krajine.

Vezano uz ovu objavu važno je istaknuti kako se na području Sinja i Cetinskog kraja brisovi na COVID-19 ne uzimaju subotom i nedjeljom, zbog čega ponedjeljkom i utorkom bude veći broj uzetih brisova. Tako je i ovaj ponedjeljak i utorak obrađeno blizu 250 uzoraka,  a rezultati testiranja zbog prevelikog obima posla u NZJZ, su uneseni u aplikaciju broja oboljelih tek danas (srijeda), a što je i razlog ovako velikog broja novooboljelih. Dakle ako se za Grad Sinj promatra razdoblje od prethodna 4 dana, u tom razdoblju  imamo prosjek od cca. 28 novooboljelih osoba dnevno, što su i dalje jako visoke brojke i nimalo ne olakšavaju cijelu situaciju.

Prema  informacijama dobivenim od NZJZ, većina oboljelih osoba dolazi iz domova za starije i nemoćne s našeg područja, raznih radnih i drugih kolektiva, te kontakata unutar članova iste obitelji.

Sve navedeno pokazuje  ozbiljnost situacije i nastavak trenda stalne prisutnosti i porasta broja novooboljelih na našem području. Stoga i  dalje apeliramo na savjesno i  odgovorno ponašanje svih pojedinaca na pridržavanje i provedbu svih mjera, jer jedino zajedno možemo prevenirati ovu ozbiljnu situaciju.

Povezani članci

Back to top button