Vijesti

Stožer CZ grada Trilja: Nema proslave blagdana sv. Mihovila

https://trilj.hr/multimedia/novosti/

Danas u 10 sati održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite grada Trilja. Povod sjednici je bio nadolazeći blagdan sv. Mihovila i proslava Dana Grada, a sve povezano s epidemiološkom situacijom i rekordnim brojem od pet novooboljelih u jednom danu na području Grada Trilja.

Sjednici su uz članove Stožera civilne zaštite grada Trilja, predvođene načelnikom Stožera Ivanom Bugarinom, prisustvovali i načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Trilja Ivana Živaljić, župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas i ravnatelj Osnovne škole Trilj, Davor Hrgović s obzirom da je virus probio i u Osnovnu školu Trilj te da su dva razredna odjeljenja u samoizolaciji.

Nakon uvodnog pozdrava načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Trilja i načelnika Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, izlaganja ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te rasprave koja je uslijedila od strane svih prisutnih doneseni su sljedeći zaključci:

  • tradicionalni mihovilski sajam uz državnu cestu D-60 i D-220 se neće održati
  • stočni sajam se neće održati
  • usluge posluživanja hrane i pića moći će se pružati samo u postojećim ugostiteljskim objektima, a ne na drugim privatnim i javnim površinama
  • svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja neće se održati
  • svečano misno slavlje za blagdan Sv. Mihovila održat će se na otvorenom bez tradicionalne procesije ulicama Grada
  • Stožer civilne zaštite Grada Trilja u nadolazećem razdoblju pojačano će u suradnji sa Područnim uredom civilne zaštite i Državnim inspektoratom nadzirati provođenje svih epidemioloških mjera pogotovo u ugostiteljskim objektima

O svim aktivnostima i mjerama Stožer civilne zaštite Grada Trilja pravovremeno će informirati građane.

Povezani članci

Back to top button