Vijesti

Štrajk u školama se nakon 15.11. više neće plaćati

Štrajk prosvjetara se nastavlja, i to unatoč jasnoj poruci premijera da ga od ponedjeljka država više neće plaćati. Gotovo svi članovi sindikata izjasnili su se protiv Vladine ponude. A nakon 25 dana štrajka čini se da je dosta i ministrici obrazovanja koja je dosad gorljivo podržavala učitelje. Poručuje da je vrijeme da se prednost da učenicima.

Sindikati polako gube potporu javnosti i trenutno se ne vidi kraj ovakvom stanju koje je za učenike i roditelje neizdrživo.

I premijer i ministar rada poručuju da se štrajk nakon 15.11. više neće plaćati.

“To je dodatan trošak, koji smatramo da s ovom ponudom nije više potrebno ulagati i ono što smo iskomunicirali, smatramo da su se s 8 posto ispunili uvjeti za završetak štrajka”, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Do sada su dva štrajka platili sindikati kada ih bivši premijer Zoran Milanović nije htio platiti prosvjetarima koji su bili u štrajku, što će biti s ovim, tek treba vidjeti.

Štrajkački fondovi u sindikatima imaju određene limite i nije izvjesno da će sindikati platiti dnevnice zaposlenicima u školstvu koju budu štrajkali, posebno ako ovakvo stanje potraje. Inače dnevnica učiteljima se kreće u rasponu cca 300 do 400 kuna neto dnevno.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Ma koja podrška. Čemu neradu pogledajte ko nam dicu uči pola su na repeticijama. Neradinici dalo im se oni bi još. a mi ih plaćamo. Ko će meni u privatnika povećat plaču.

    12
    5
Back to top button