Vijesti

Studij Mediteranske poljoprivrede u Glavicama dobiva zemljište-pokušalište

Početak ljetnog semestra je u srijedu, 21. veljače, i početak nastave samostalnog studija Mediteranske poljoprivrede u Sinju, prilikom kojeg će u prigodi obilježavanja 50. obljetnice biti zaorana prva brazda Sveučilišta u Splitu.

S početkom u 10 sati u velikoj konferencijskoj dvorani u Alkarskim dvorima (Put Petrovca 12, Sinj) studentima će se obratiti rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, koji će potom s gradonačelnikom Sinja Mirom Buljem potpisati ugovor o davanju zemljišta u koncesiju Sveučilištu za potrebe studija Mediteranske poljoprivrede.

Prva brazda splitskog sveučilišta bit će zaorana u 11 sati na pokušalištu u Glavicama.

Studenti će također posjetiti Ustanovu za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ, Poslovna zona Čaporice, Trilj.

Izniman potencijal Dalmatinske zagore je upravo poljoprivreda, a gradovi Sinj i Trilj su sa Splitom nerazdvojivo tijelo. Cetinska krajina je idealno područje gdje mladi ljudi mogu steći znanja utemeljena na tehnologijama budućnosti, najsuvremenija oprema i laboratoriji pri CEKOM-u Trilj omogućit će da naši studenti Mediteranske poljoprivrede imaju praktičnu nastavu na najvišem nivou.

Povezani članci

1 Komentar

  1. A toliko oranica i polja u Čaporicama, zato i je centar tamo a ne kod majušnog Sinjskog polja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button