Vijesti

Subota – Ski Alka na Kupresu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063532512402

Prema ranijim najavama, u sklopu ”DalSki ’23” na skijalištu ”Čajuša” na Kupresu 04.02.2023. godine će se održati SKI ALKA. Prošlogodišnji dobitnik SKI ALKE je bio alkar Jerko Župić, osvojio je Alku s tri sride. 

Organizator cjelokupne manifestacije – Asocijacija DalSki će kao podorganizatora za dio koji se odnosi na Ski Alku imati Skijaški klub ”Sinj”, vrlo vrijednu ekipu koja već nekoliko mjeseci radi na organizaciji same utrke.

U prilogu Vam donosimo i izvorni Pravilnik Ski Alke, donešen od strane SK ”Sinj”, a u skladu sa Pravilima izvorne Alke, naravno prilagođeno skijaškom ambijentu i skijaškom sportu.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Dosta je vidit Pravilnik (koga, čega, da li Ski Alke ili Ski kluba?) koji se sastoji od tri rečenice koje su međusobno kontradiktorne (vojvoda Ski Alke i Vojvoda kluba – jesu li to dvojica ili jedan “koljenović”, tko bira Ski alajčauša, Ski ađutanta, časni sud i da li i oni moraju biti porijeklom od “junačkog kolina”? Di su pravila provedbe “trka”, pogodaka i bodovanja, diskvalifikacije… Lakrdija i kič do krajnosti u odnosu na našu svetinju, vitešku igru Sinjsku Alku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button