Vijesti

Susret don Stipana Šurlina s krizmanicima

Ususret slavlju podjele sakramenta svete Krizme (Potvrde) u Župi Gospe Sinjske koje će se održati u subotu 29. travnja i nedjelju 30. travnja, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održan je susret krizmanika, kumova i roditelja sa krizmateljem don Stipanom Šurlinom. Don Stipan je svećenik Splitsko-makrarske nadbiskupije i upravitelj Svetišta Majke Božje Lurdske u Vepricu.

 

Nakon molitve, krizmatelju i delegatu apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimira Puljića, riječi dobrodošlice je uputio župnik fra Antonio Mravak. U ime krizmanika zahvalio se i fratrima koji su u filijalnim zajednicama sinjske župe pripremali mladiće i djevojke za sakrament krizme.

Nakon župnikovih pozdravnih riječi, don Stipan se je obratio krizmanicima. U svome nagovoru posvijestio je važnost Duha Svetoga u životu vjernika. Posebno je govorio o darovima Duha Svetoga koji daju snagu i prepoznatljivost života onima koji su otvoreni za Boga. Pozvao je krizmanike da budu prepoznati kao mladi kršćani koji oslonjeni na vjeru uz pomoć Duha Svetoga svjedoče svoje zajedništvo s Kristom.

Prvi dan slavlja Krizme u Župi Gospe Sinjske održat će se u subotu 29. travnja u 11:30 sati. Iz filijalnih zajednica i iz Sinja sakrament Krizme primit će 136 krizmanika. Drugoga dana u nedjelju 30. travnja u 11. sati, slavljem podjele sakramenta Krizme predsjedat će mons. Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije. Sakrament Krizme primit će 146 krizmanika iz Sinja.

Povezani članci

Back to top button