Vijesti

Susret misionara u Sinju u utorak 2. srpnja

Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata, u organizaciji Papinskih misijskih djela i Splitsko-makarske nadbiskupije, održava se od 29. lipnja do 3. srpnja.

Program je započeo u subotu 29. lipnja, a prije ove mise, sudionici su se okupili u samostanu Službenica Milosrđa na Kamenu. Program se nastavio u nedjelju 30. lipnja posjetom prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Zatim će misionari iznijeti svoja svjedočanstva po župama Splitsko-makarske nadbiskupije. U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije održao se „Nightfever”, istoga dana u 19 sati na Kampusu Sveučilišta u Splitu.

U ponedjeljak 1. srpnja misionari će posjetiti Vepric gdje će slaviti misu u 18 sati u svetištu Majke Božje Lurdske. Slijedi susret s ministrantima i mladima.

Sljedećeg dana, u utorak 2. srpnja predviđen je posjet marijanskom svetištu u Sinju u sklopu kojeg će se održati susret sa župljanima i mladima. Misa je u 19 sati.

Susret završava u srijedu 3. srpnja misom u samostanskoj kapelici na Kamenu.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz 12 zemalja (Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Kongo, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka) tom će prigodom međusobno podijeliti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima Nadbiskupije svoje poslanje.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button