Teme

Susret načelnika Marendića i izaslanstva Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj- prijem novog kapelana

Biskup Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan imenovao je don Darka Poljaka kapelanom poslužiteljem Policijske kapelanije „Sveti Mihovil Arkanđeo“ za PU splitsko-dalmatinsku sa svim pravima župnika od 12.kolovoza 2018.godine, dok je đakona, don Marka Trogrlića i don Hrvoja Relju uputio da đakonski pastoralni praktikum obave u policijskoj kapelaniji „Sveti Mihovil arkanđeo“.  Don Darko Poljak policijski kapelan PU šibensko-kninske od 12.kolovoza 2018., imenovan je kapelanom poslužiteljem PU splitsko-dalmatinske, te će uz podršku don Marka i don Hrvoja brinuti o djelatnicima ove Uprave i sudjelovati u svim aktivnostima gdje je potrebna prisutnost kapelana.

Generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo je danas, 13.kolovoza  u prostorijama PU splitsko-dalmatinske načelniku PU splitsko-dalmatinske Slobodanu Marendiću uručio odluke msgr. Jure Bogdana o imenovanju i rasporedu u službu. Uz generalnog vikara susretu s načelnikom Marendićem prisustvovali su novi  kapelan don Darko Poljak i đakoni, don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja. Također, susretnu su nazočili Nediljko Garac, načelnik Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova, Antonela Lolić, voditeljica Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću i Luka Galić, pomoćnik kapelana.

Nakon iskazane dobrodošlice, načelnik Marendić je naveo kako je obzirom na odabir msgr. Bogdana siguran u nastavak uspješne suradnje sa Policijskom kapelanijom „Sveti Mihovil Arkanđeo“, te je novoizabrane članove kapelanije upoznao s dosadašnjom praksom i načinom na koji su kapelani bili uključeni u rad i funkcioniranje PU splitsko-dalmatinske. „Policijski kapelani koji su službu obavljali prije Vas ostavili su neizbrisiv trag i utrli put odlične suradnje, koja će se siguran sam nastaviti i u budućnosti“ naglasio je načelnik Marendić na kraju susreta koji je bio ispunjen raznovrsnim temama vezanim uz rad i suradnju policije i Vojnog ordinarijata, te policijskih kapelana.

 

Povezani članci

Back to top button