Vijesti

Švedske ljestve nisu nestale u Gradskoj dvorani

Dana 08. siječnja 2019. godine voditeljica gradske sportske dvorane “Ivica Glavan – Ićo”, Ljiljana Borozan poslala je dopis koji prenosimo u cijelosti.

Gradska sportska dvorana Ivica Glavan – Ićo otvorena je dana 22. listopada 2018., a u punoj funkciji je od 2. studenoga 2018.
Jedno od vijećničkih pitanja postavljeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća je bilo zašto su skinute i gdje su završile švedske ljestve. Zbog potencijalne opasnosti od teških ozljeda pa čak i mogućnosti smrtnih slučajeva u ekipnim sportovima (rukomet, mali nogomet i ostali dvoranski sportovi) pravila navedenih su drastično postrožena i prema propozicijama minimalna udaljenost od krajnje linije igrališta i prve čvrste prepreke (zida ili u ovom slučaju švedskih ljestvi određeno je da bude minimalno 1,0 m.
Zbog svega gore navedenoga iste su uklonjene te su prebačene u drugi prostor u dvorani (tzv. atomsko skloniste) koji koriste borilački sportovi. Ukoliko bi se održavala neka sportska manifestacija za koju su potrebne švedske ljestve iste je moguće u vrlo kratkom roku vratiti u prvobitni položaj.

Voditeljica dvorane
Ljiljana Borozan

Povezani članci

Back to top button