Vijesti

Svetkovina Gospe Sinjske – središnje misno slavlje

U 9:30 sati je krenula ove godine uistinu velika blagdanska procesija na svetkovinu Velike Gospe ispred crkve Gospe sinjske. Sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nosili su naizmjenice alkari i alkarski momci, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih, crkvenih i drugih udruga, hrvatske vojske i policije, građani….

Procesiju je predvodio nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji je predvodio i središnje misno slavlje na Trgu Franje Tuđmana.

U procesiji je sudjelovao i premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, župan SDŽ Blaženko Boban s dožupanom Lukom Brčićem, gradonačelnica Kristina Križanac i potpredsjednik GV Anđelko Bilandžić, alkarski vojvoda Boško Ramljak i drugi…

Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom “Pruži nam i sada moćnu ruku”.

Nakon završetka euharistijskog slavlja slika Čudotovorne Gospe Sinjske vraćena je u crkvu i položena na velebni oltar, odakle već stoljećima prati narod Božji u njegovim životnim radostima i žalostima, naporima i nadama.

Prema procjenama u procesiji je sudjelovalo preko 50 tisuća vjernika, a prema predviđanjima jučer i danas tijekom ovih blagdanskih svečanosti Sinj će posjetiti preko 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta.

Tagovi

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close