Vijesti

Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju širi sportske horizonte

Učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju su u prošloj školskoj godini izrazili snažan interes za šah.

Povodom proslave Dana škole, organiziran je probni šahovski turnir koji je nadmašio sva očekivanja. Veliki broj učenika izrazio je želju za sudjelovanjem, što je izazvalo iznenađenje i oduševljenje u školi. Odluka da se omogući igranje šaha kao školskog sporta bila je brza i jednoglasna, te od ove školske godine školsko sportsko društvo obogatilo je svoj program novim sportom.

Škola je odgovorila na želje učenika nabavkom potrebne opreme, uključujući četiri šahovske ploče s četiri kompleta figura i dva šahovska sata za mjerenje vremena. Učenici će imati priliku učiti i prakticirati šah svaki tjedan, te će imati priliku predstavljati školu na raznim natjecanjima.

Ravnateljica Marica Barać izrazila je zadovoljstvo novim sportskim izazovima koje je škola omogućila za svoje učenike.

“Sada imamo potpuno opremljen školski sportski program za dva sporta. Prošle godine nabavili smo opremu za stolni tenis, uključujući stolove, rekete i mrežice, sve u skladu s natjecateljskim standardima”, izjavila je ravnateljica Barać.

Nositelji aktivnosti će biti profesori Ivo Modrić, Boris Galić i Ivo Vukasović Lončar.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button