Crna kronika

Tijekom večeri i noći sa subote na nedjelju velika kontrola prometa na području Cetinskog kraja

Tijekom večeri i noći, sa subote na nedjelju, 13./14. siječnja 2024.godine u vremenu od 23.30 sati do 05.30 sata, policijski službenici intenzivnije će nadzirati i kontrolirati promet na području Policijske postaje Sinj, a u akciji će  uz djelatnike Postaje prometne policije Split sudjelovati policijski službenici iz policijskoj postaja Solin, Kaštela, Trogir i Sinj.

Policijske postaje svakog tjedna provode zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa i do sada je ih je tijekom prosinca provedeno ukupno devet. Naš fokus je posebno na sankcioniranju najtežih prometnih prekršaja, uvriježenog naziva „faktori rizika“, ali i svih drugih oblika rizičnih ponašanja u prometu. Osim sigurnosti na cestama, fokus naših službenika usmjeren je i na sekundarne prekršaje i kaznena djela iz domene rada policije

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button