Vijesti

Tijekom vikenda sankcioniran 351 prekršaj u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je 676 prekršaja od čega izdvajamo 58 prekršaja za alkohol, 158 za prekoračenje  brzine, 94 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 50 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 9 za zabranu upravljanja i 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,44 g/kg.

Zabilježeno je 30 prometnih nesreća od kojih je devet s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teže dok je devet lakše ozlijeđeno.

Sukladno najavi, jučer je od 16 do 20 sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu pod nazivom „Faktori rizika“. Tom prilikom je sankcioniran ukupno 221 prekršaj, od kojih izdvajamo najznačajnije i to: 112 odnosi – prekoračenje brzine, 40 zbog nekorištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, 10 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige i 6 zbog prisutnosti alkohola.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button