Vijesti

Tijekom vikenda sankcionirana 473 prometna prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirana su 473 prekršaja od kojih izdvajamo 93 za prekoračenje  brzine, 57 za alkohol, 32 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 6 za zabranu upravljanja i 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana su i četiri prekršaja koja su počinili recidivisti.

Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,05 g/kg.

 

Zabilježene su 33 prometne nesreće od kojih je 13 s ozlijeđenim osobama. Četiri  osobe su teže dok je jedanaest osoba lakše ozlijeđeno.

Rezultati provedene  akcije u prometu  30.lipnja

 Sukladno najavi, 30.lipnja 2024. godine od 16 do 20 sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provedene su ciljane aktivnost nadzora i kontrole vozača motocikla i mopeda.

Tom prilikom je sankcionirano ukupno 120 prekršaja, od kojih izdvajamo 30 za prekoračenja brzine,  2 za alkohol i  2 za nenošenje zaštitne kacige.

Nadzor prometa na moru

Protekli tjedan, od 24. do 30. lipnja 2024. godine, policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno 23  prekršaja iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 3 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba. Također su sankcionirali osam prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz nedostatak nedostatka drugog člana posade, kao i druge  različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez dokumentacije, bez oznake na plovilu i dr.).

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button