Vijesti

Tijekom vikenda sankcionirano 285 prometnih prekršaja

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili nadzor i kontrolu prometa na cestama. Sankcionirano je ukupno 285 sudionika u prometu od čega  43 prekršaja brzine, 39 vožnji pod utjecajem alkohola, 31 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila je 2,68 g/kg

Od 16. do 19.lipnja 2023.god. dogodilo se 36 prometnih nesreća od čega 3 s poginulom osobom, 18 s ozlijeđenim osobama u kojima je 9 osoba zadobilo teške tjelesne ozlijede, a 13  lakše.

Još jednom želimo ukazati kako grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button