Vijesti

Tijekom vikenda sankcionirano 376 prometnih prekršaja

Tijekom vikenda sankcionirano 376 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirana su 376 prekršaja od kojih izdvajamo 113 za prekoračenje  brzine, 47 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 66 prekršaja za alkohol, 8 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 8 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 3 prekršaja za zabranu upravljanja. Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 3,35 g/kg.

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća od kojih je šest s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teže dok ih je šest lakše ozlijeđeno.

Rezultati akcije Faktori rizika

Sukladno najavi tijekom noći 27/28. travnja 2024. od 22 do 06 sati ujutro na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu pod nazivom „Faktori rizika“. Tom prilikom je sankcionirano ukupno 140 prekršaja, od kojih se 30 odnosi na prekoračenje brzine, 39 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 5 zbog vožnje pod utjecajem droge, 9 zbog nekorištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i 2 zbog korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button