Vijesti

Tijekom vikenda sankcionirano 437 prekršaja u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentiran je ukupno 437 prekršaj od čega izdvajamo 74 prekršaja za prekoračenje  brzine, 50 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 51 za alkohol, 29 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za zabranu upravljanja i 11 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 3,05 g/kg.

Zabilježena je 31 prometna nesreća od čega je 15 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile teže dok je 21 osoba lakše ozlijeđena.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske jučer, u nedjelju, 25. lipnja, od 18 do 22 sata je provedena akcija „Brzina/MTC/MOP/Pojas“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  118 prekršaja od čega  izdvajamo 49 za prekoračenje brzine, 21 za nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 za korištenje mobitela, 2 za nekorištenje zaštitne kacige, te po jedan prekršaj  za neregistrirano vozilo, alkohol i upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button