Vijesti

Tijekom vikenda sankcionirano 537 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirana su 498 prekršaja od kojih izdvajamo 122 za prekoračenje  brzine, 57 prekršaja za alkohol, 43 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 13 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 1 prekršaj za zabranu upravljanja. Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 1,95 g/kg.

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća od kojih su četiri nesreće s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teže dok su tri lakše ozlijeđene.

Nadalje, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom jučer su od 9 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske policijski službenici u suradnji s prometnim redarstvom proveli pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom. Utvrđeno je 57 ( od čega 11 prometno redarstvo)  prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button