Vijesti

TIŠ Ruđera Boškovića na terenskoj nastavi i posjeti tvrkama

Jučer su učenici i djelatnici TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju proveli vrlo zanimljiv dan van škole.

Učenici u zanimanju Tehničar cestovnog prometa sudjelovali se u realizaciji terenske nastave koja je organizirana u suradnji s predstavnicima uprava i voditeljima slijedećih tvrtki: Hrvatske ceste d.o.o., Županijske ceste Split d.o.o., te LDC Konzum – Dugopolje. Stručni posjeti navedenim i sličnim poduzećima planirani su okviru Školskog kurikuluma, zbog upoznavanja učenika s tržištem rada te mogućnosti stručnog predstavljanja potencijalnim i zainteresiranim poslodavcima.

Učenici su se tijekom stručnog posjeta upoznali s tehnološkim procesima i suvremenim tehnologijama koje se koriste u Logističkom i distribucijskom centru Konzum u Dugopolju, zatim su posjetili novu poslovnicu Županijskih cesta u Dugopolju te Centar za kontrolu i upravljanje brzom cestom Dugopolje – Klis – Solin.

Ovaj projekt, namijenjen je učenicima završnih razreda u zanimanju Tehničar cestovnog prometa kroz koji zainteresirani učenici mogu tijekom stručnih posjeta osim usavršavanja i jačanja poslovnih kompetencija iskazati interes za rad u navedenim tvrtkama. Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo svim predstavnicima navedenih tvrtki na organizaciji, suradnji i gostoprimstvu, posebno našem bivšem učeniku Domagoju Marunici iz Županijskih cesta, koji je pomogao u realizaciji projekta te pripremi prigodnog domjenka za učenike.

U isto vrijeme su učenici junior ambasadori EU parlamenta Mihael Žižić i Ivan Prcela, u pratnji senior ambasadora Tonija Dukića, sudjelovali na događanju koje je organizirala Srednja škola Brač sudjelovalo je ukupno 12 škola iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije, a tema susreta bili su nadolazeći izbori za Europski parlament.

U okviru događaja održane su prezentacije, radionice, debata i pub kviz. Uz sve ovo, prisustvovali su i Danu otvorenih vrata Srednje škole Brač.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button