Vijesti

TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju bogatija za vozilo

Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju je bogatija za vozilo, kojim će se koristiti učenici više sektora prilikom praktičnog rada u školskim radionicama.

Automobil je darovao gospodin Stipe Petričević, odlični bivši učenik ove škole, koji je uspješno završio školovanje za zanimanje automehaničar te je danas vlasnik automehaničarske radnje. Uz navedno, obrt gospodina Petričevića licenciran je u sustavu Obrtničke komore gdje potrebene praktične vještine stječu generacije učenika Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju.

Donirano vozilo obogatit će nastavu u sektoru Promet i logistika (predmeti Cestovna vozila i Praktična nastava) te u sektoru Elektrotehnika i računalstvo (predmeti Autoelektrika, Elektronički uređaji u vozilima i Automehanika). Također, od njega će imati veliku korist i učenici koji se obrazuju za zanimanje automehaničar.
Zajedno sa nastavnicima učenici će moći obavljati osnovne dijagnostičke postupke na vozilu upotrebom modernog dijagnostičkog računala, koje je ranije nabavila škola.

– Drago mi je što je naš bivši učenik odlučio pomoći školi darivanjem automobila, od kojeg će veliku korist imati naši učenici. Svakodnevno pokušavamo unaprijediti naš rad i poboljšati uvjete obrazovanja te smatram da je ovim potezom razina obrazovanja podignuta barem na jednu razinu više. Hvala Stipi te mu želim svu sreću u budućem radu – kazala je ravnateljica Marica Barać.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button