Vijesti

Tisuću kuna za svako neupisano dijete u sinjske vrtiće

Roditelji djece predškolske dobi koji su Zahtjev za upis u dječje vrtiće na području Grada Sinja u 2021./2022. pedagošku godinu, podnijeli  do 31. kolovoza 2021. godine, a djeca im nisu bila primljena isključivo zbog popunjenosti kapaciteta vrtića, mogu podnijeti zahtjev za novčanu pomoć u iznosu od 1000 kuna za svako neupisano dijete.  

Uvjet za ostvarivane prava na novčanu pomoć je da roditelji i dijete imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Sinja najmanje 1 godinu prije podnošenja Zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić.   

Podsjetimo, na Prijedlog gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja, a zbog popunjenosti kapaciteta i nemogućnosti upisa djece u sinjske vrtiće, Gradsko vijeće Grada Sinja donijelo je Odluku o dodjeli novčane pomoći roditeljima djece koja nisu ostvarila pravo na upis u dječje vrtiće na područja Grada Sinja. 

Za ostvarivanje prava na dodjelu novčane pomoći za djecu koja su ostvarila pravo na upis u dječje vrtiće na području Grada Sinja, a nisu upisana  zbog popunjenosti kapaciteta, roditelji podnose pisani Zahtjev na posebnom obrascu, uz prilaganje potvrde dječjeg vrtića u kojem su podnijeli zahtjev za upis djeteta.       

Pravo na novčanu naknadu nemaju roditelji neupisane djece koja do 01. rujna 2021. godine nisu navršila godinu dana.  

 

Obrazac za prijavu;  VRTIĆI-OBRAZAC zahtjeva za dodjelu novčane pomoći roditeljima neupisane djece

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button