Vijesti

Tko baca smeće na GZK? – Grad Sinj podiže kaznenu prijavu

Grad Sinj će podignuti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog nelegalno deponirane veće količine otpadnog materijala na Gospodarskoj Zoni Kukuzovac.

Naime, Trgovačko društvo Gospodarska Zona Kukuzovac obavijestilo je Grad Sinj o nelegalnom deponiranju većih količina otpadnog materijala na Zoni i zatražilo da Grad kao vlasnik čestica zemlje deponirani otpad ukloni.
Izlaskom na teren utvrđeno je da se otpad nalazi na više čestica u vlasništvu Grada, ali i drugih pravnih osoba, količina otpada procjenjuje se na cca 900 m3. Riječ je o pretežno građevinskom otpadu (šut; gips-kartonske ploče, crijep, blok opeka, armirano betonski elementi, materijal iz iskopa, namještaj, ugostiteljska oprema, PVC cijevi, daske itd.)

Iznimno nam je važno naglasiti kako, u slučaju da se počinitelj ne pronađe, trošak sanacije ilegalne deponije nastale neodgovornim ponašanjem pojedinaca, pada na teret svih poreznih obveznika i građana Grada Sinja.
Iz tog razloga pozivamo građane koji imaju bilo kakva saznanja o ovom nezakonitom deponiranju otpada na području gospodarske zone Kukuzovac, a i na drugim lokacijama odnosno česticama u vlasništvu Grada, da kontaktiraju gradske komunalne redare putem e-maila info@sinj.hr ili na brojeve telefona : 021/708-617 ; 021/708-611

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button