Vijesti

Tko izljeva fekalije u Glavicama?

Čitatelj Sinjske rere M. Milanović nam je poslao fotografije fekalija koje se izljevaju na dionici  ceste Sinj – Obrovac Sinjski, kao i problem ugroze prometovanja na dionici Glavice – Obrovac Sinjski.

Milanović upućuje na to da je ova dva slučaja predstavio službenim osobama Grada Sinja i da još očekuje odgovor, kao i da se putem medija apelira na sve one koji mogu pripomoći u rješavanju ova dva komunalna problema.

U prvom slučaju na samoj državnoj cesti, od predjela Alajbezi do raskrižja Glavice Donje uz desni rub kolnika smjer  Sinj – Obrovac Sinjski kontinuirano teku fekalije što je vidljivo iz priloženih fotografija.

U drugom se radi o spoju nogostupa u Gornjim Glavicama u dužini od 150m uz državnu cestu 219 Sinj – Obrovac Sinjski u predjelu Alalajbezi.

Navedeni nedostatak dijela nogostupa predstavlja opasnost kako za pješake tako i za vozače (slika u prilogu). Također, isti ne zadovoljava minimalnu zakonski propisanu širinu i proteže se suprotnim stranama kolnika te ne postoji pješački prijelaz koji bi omogućio sigurni prijelaz kolnika s jedne na drugu stranu nogostupa.

Uz gore navedeno, na cijelom nogostupu od raskrižja Glavice Donje pa do kraja nogostupa u Glavicama Gornjim ne postoji niti jedna rampa za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

M Milanović

Povezani članci

2 Komentara

  1. Točno, ja sam iz gornjih Glavica, također bih volio znati odgovor kad će se nastaviti nogostup od Matsnovih dvora do privije, jer na toj dionici imamo dva kanala i nepokošenu travu uglavnom, a samo ja imam troje osnovno školaraca koji će i ovu godinu riskirati život, idući i vraćajući se iz škole, kada će nadležni barem odgovoriti na ovo pitanje koje sam već sa slikama jednom postavio na ovom portalu, zar treba netko pognuti da se reagira?

  2. Jakove,

    i ja sam iz glavica. Lova je otišla na zamjenu postojecih trotuara i postojeće rasvjete u susjednim općinama. Glavicka dica manje su bitna od dice iz tih općina. Bitno da kamenolom radi.

Back to top button