Politika

Tko je „jamio“ švedske ljestve iz Gradske dvorane

Na sjednici Gradskog vijeća vijećnik HDZ-a Marko Križanac je postavio pitanje gradonačelnici Kristini Križanac u vezi švedskih ljestvi i njihovog skidanja u Gradskoj sportskoj dvorani „Ivica Glavan Ićo”.

Pitanje je glasilo:

U Gradskoj sportskoj dvorani „Ivica Glavan Ićo” su postavljene kako je i projektom predviđeno „švedske ljestve”, koje smo svi imali prilikom otvaranja i nedugo nakon toga i vidjeti. Sada smo svjedoci da su se kompletne „švedske ljestve” uklonile iz Gradske dvorane. Moje pitanje glasi, tko je naredio da se „švedske ljestve” uklone sa mjesta na kojem su po projektu predviđene, gdje su ljestve završile i gdje im je namijenjeno novo mjesto ako se ne misle vratiti na prvobitnu poziciju? Koliko su Grad Sinj ukupno koštale „švedske ljestve”?

Po naknadnim i neslužbenim informacijama koje smo dobili, ljestve su u cijelosti maknute iz razloga potencijalnog ozljeđivanja sportaša prilikom korištenja dvorane. Postavlja se pitanje zašto su bile uopće i predviđene, zatim naravno plaćene i postavljene kada ih se sada maknulo iz dvorane.

Dvorana je hvale vrijedan sportski objekt za grad Sinj i za sve njene korisnike, no i na ovom primjeru je vidljivo da je na projektu dvorane sve išlo kako ne treba kao i u ostalim projektima koje vodi NL dr. Stipislava Jadrijevića. Čitava je dvorana rađena netransparentno, da je neadekvatna i da je u ovako malu dvoranu utrošeno preko 20 milijuna kuna.

Sada smo svjedoci da se u dvoranu još uvijek ulaže novac nas građana i da tome nema kraja, zapošljavaju se ljudi bez javnog natječaja, nije uređen okoliš.

Što se tiče švedskih ljestvi od gradonačelnice Kristine Križanac se očekuje iscrpan odgovor na postavljeno pitanje, čiji rok za odgovor istječe 2.1.2019.g.

Nadamo se samo da ljestve neće završiti u nečijoj „sušari“ nego da će biti upotrijebljene za ono što su i namijenjene, za sinjske sportaše jer su preskupo plaćene kao i sve na ovoj dvorani.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Biće Kika odnila u kušaonu na Radošić za višat pršute.
    A isati ekipe.

    8
    1
Back to top button