Vijesti

Tko je sljedeći za „stradati“ u Glavicama?

Čitatelj Sinjske rere nam je poslao fotografije i tekst u vezi problema prometovanja kroz Glavice od Matanovih dvora do Privije u kojem proziva Grad Sinj i ostale institucije za stanje na i oko prometnice, tako i ugroženosti pješaka i vozača i građana koji trpe opću nesređenost na ovom dijelu ceste D-219 i LC 67039.

Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

obzirom da gradska vlast i nadležne službe ignoriraju dugogodišnji problem na dijelu državne ceste D-219 u Glavicama, na predjelu od Matanovih dvora do Privije, pitamo se da li mora još netko poginuti, pa da odgovorni reagiraju?! Na spomenutom dijelu državne ceste nema nogostupa niti autobusnih stajališta, kanal uz cestu nije natkriven, a trava nije pokošena, pa su djeca iz školskog autobusa prisiljena svakodnevno hodati po cesti i riskirati život. Treba napomenuti da je na ovom dijelu ceste ograničenje brzine 60 km/h, međutim, svjedoci smo da pojedinci voze i daleko brže, pa se posljednjih godina na ovom mjestu dogodilo nekoliko teških prometnih nesreća. Da stvar bude gora, kamioni iz obližnjeg kamenoloma koriste ovu cestu do spoja sa LC 67039. Pri tome često prolaze nenatkriveni i zasipaju prašinom, kako prolaznike, tako i poljoprivredne usjeve. U svega desetak minuta koliko je trebalo za snimiti ove fotografije prošla su dva takva velika kamiona, pa je brojka kojom dnevno prođu daleko veća.

Apeliramo ovim putem na gradsku vlast i odgovorne službe da hitno riješe ovaj problem dok još netko nije stradao! Dosta smo bili mještani drugog ili čak trećeg reda! Sve što tražimo je da i naša djeca mogu normalno ići u školu te da pješaci i biciklisti mogu nesmetano prolaziti. Ako ne bude sluha za rješavanje ovoga problema, mi mještani ćemo biti prisiljeni poduzeti drastične korake u cilju normaliziranja prometa i zaštite naše djece.

S poštovanjem!

Mještani sela Glavica

Foto:

 

Povezani članci

10 Komentara

 1. Pita Labrović ženu
  Ženo šta ima danas za ručak.
  Kupus kiseli sa okusom sadre i kaštradina.

  17
  1
 2. Jadrijeviću Jadrijeviću Jadrijeviću Jadrijeviću goni ovo u Zagreb nek tebi prolazi isprid stana šta si napravio od Glavica kako si nas iskoristio.

  19
  2
 3. ovo je vise od sramote doktore glasali smo kad je tribalo a sta si napravio od nasega sela da nam dica nemogu normalno u skolu?

  10
  2
 4. Mi smo ničiji i Sinj a posebno Glavice selo veće nek neki gradovi. U šta se pretvorilo sve ovo tužno je gledati a kamoli živjeti. Zašto mi nemamo Šipića ko Trilj.

  10
  2
 5. Istrat traktore freze aute na cestu i svaki dan od matana do poljaka 2km/h u oba smjera pa će gradonačelnica morat počet radit svoj posa!!!!!

  14
  1
 6. NEdraga sadra glancig novi kamioni bogati se na našim glavicama zato se vratio u Sinj. Uništio nam ceste a nemoćni smo da to zaustavimo. Da blokiramo ceste imali bi problema sa policijom. Ovce koje glasaju za njega su krive i niko drugi.

  11
  1
 7. A di je Čoban buahaaaha hoće se on očitovat:
  Vježbajte (glasajte) pi.da vam materina!!!!!!

 8. Doktore ovde se vodi stvarna politika kad triba rješit probleme malih ljudi. Nije dovoljno doć iz Zagreba svako 4 godine i uzet glasove, pa kasnije kud koji mili moji…

  12
  1
 9. Doktor, ne doktor, nije bitno.. Bitno je da u 21 stoljeću možemo živjeti ko ljudi u svom mjestu, kao i mnoga okolna sela.. A ovo, ovo je 15,16.stoljeće..nije spomenuta ni rasvjeta.. Koja se nalazi po okolnim kućama 20 ak metara od ceste.. Sramota

Back to top button