Vijesti

Tko obnavlja „Spomeniku alkaru“ kod Biljega?

Čitatelj Sinjske rere nam je poslao gotografije radova na „Spomenik Alkaru“ kod Biljega s upitom tko izvodi te radove?

Nedavno su izvedeni konzervatorsko restauratorski radovi, na samom brončanom spomeniku „Spomenik alkaru“ autora Stipe Sikirice iz 1965. g., a obuhvaćali su pranje, mehaničko čišćenje i konzerviranje bronce, zapunjavanje nepravilnosti i dotrajalih lemova te patiniranje, nakon čega je obavljeno voštenje kao završna zaštita.

Međutim sada se izvode radovi postavljanja kamenog obruča oko samog Spomenika i koji su po navodu čitatelja nepotrebni i dapače suvišni i postavlja upit je li investitor uopće dobio potrebnu suglasnost da mijenja vizure samog Spomenika. Pod pretpostavkom da je Grad Sinj investitor, da se pitanje postavi gradonačelnici Kristini Križanac. U iščekivanju informacije možemo samo pojedinačno ocijeniti je li ili nije potrebno „nadograđivati“ „Spomenik Alkaru“ kod Biljega.

Povezani članci

5 Komentara

 1. Pa ovo je šaka u oko i to bili kamen stavili. Ovo nikad nije bilo pa se nema šta obnavljat. Biće je Kika višak kod restorana postavila.

  14
  1
 2. Ovo ti je pokazatelj da ko se nije rodio u Sinju ne zna zašto se to ne smi stavit, dok je naša gradonačelnica počela dolazit na alku otkad je samo u loži, pa nikad nije vidila kako alkar startaju i da to smeta?

  8
  1
 3. Očekujem da se Miro Bulj očituje. Ali uistinu Miro ti si član VADa i ovo nije normalno, pitaj alkare.

  8
  2
 4. Ka šta je bilo ima što godina neka bude i danas. Zato Sinj i je gdje je jer svatko misli da ima pravo komentirati, bio u nečemu stručan ili ne. Jel čovik postavio upit. Je. Pa pričekajte odgovor prije nego opletete. Tako je teško, ha?

  6
  1
 5. Daj isati maknite ovo šta izvodite radite kruva svr pogače biće je račun izdan na 20 000 kuna za rađu od 2 iljade i onda ste podilili pa neka ovaj nakurnjak stoji kao koga briga za raju

Back to top button