Politika

Tomislav Sokol – “Sinjski zet” ide ponovno u EU parlament

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, član Hrvatske demokratske zajednice, pravnik s doktoratom iz europskog prava, docent na fakultetu, ponosni muž i otac Tomislav Sokol koji je s gradom Sinjem i obiteljski povezan poziva Sinjane da svojim glasom podrže njegov rad. Sokol je organizirao je izložbu fotografija na temu Sinjske alke u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Proglašen je najutjecajnijim zastupnikom u Europskom parlamentu u području zdravstva.

U videu kojeg smo zaprimili, možete vidjeti što Sokol poručuje viteškom gradu i njegovim građanima.

Kratka biografija

Zastupnik u Europskom parlamentu i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

2019

do danas – predsjednik HDZ-ovog Odbora za znanost i obrazovanje

2018

Zastupnik u Hrvatskom saboru

Od rujna 2017. do srpnja 2019. godine bio zastupnik u Hrvatskom saboru.

2017

Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja

Obnašao dužnost pomoćnika ministra znanosti i obrazovanja pri čemu je sudjelovao u pokretanju velikog investicijskog ciklusa sredstvima Europske unije. Aktivno sudjelovao u izradi stajališta Hrvatske za deveti okvirni program EU u području znanosti i inovacija.

2017

Predsjednik HDZ-a Črnomerec

Na unutarstranačkim izborima izabran za predsjednika Odbora gradske četvrti HDZ-a Črnomerec gdje je prethodno obnašao dužnost tajnika.

2016

Znanstveni razvoj

Izabran u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika na području društvenih znanosti – polje prava. Također, izabran u naslovno znanstveno- nastavno zvanje docenta u području na Hrvatskom katoličkom sveučilištu gdje kao vanjski suradnik predaje kolegije Javno pravo i sustav javne uprave te Zdravstveno pravo.

2015

do danas – međunarodni tajnik Akademske zajednice HDZ-a Ante Starčević

 

2014

Završio doktorski studij i stekao titulu doctor in de rechten

Na Pravnom fakultetu Katoličkog sveučilišta Leuven završio sam i doktorski studij i stekao titulu doctor in de rechten 2. svibnja 2014. godine, uspješno obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom “Social Security and Health Care Abroad”.

2014.

Akademski i politički angažman

Predstojnik Katedre za pravne discipline. Objavio više od dvadeset znanstvenih i stručnih radova te poglavlja u knjigama, uključujući članke u jednim od najuglednijih časopisa na području prava.

2014

Magistarski studij

Završio magistarski studij (‘magna cum laude’) iz prava Europske unije na Pravnom fakultetu Katoličkog sveučilišta Leuven u Belgiji.

2009

Sudski vježbenik na Trgovačkom sudu

Tijekom 2008. godine, u svojstvu volontera, radio kao sudski vježbenik na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

2008

Početak karijere

Vježbenik u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu. Postaje predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).

2007

diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

S prosječnom ocjenom položenih predmeta 4.83 (magna cum laude) i temom diplomskog rada iz područja prava Europske unije. Tijekom studiranja dobitnik posebne Rektorove nagrade te dvije dekanove nagrade. Tijekom studija dobitnik ‘Top stipendije za top studente’. S ekipom s Pravnog fakulteta osvojio 2. mjesto na ‘European Law Moot Court Competition’.

2006

20. rujna rođen u Zagrebu

U rodnom gradu završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje (Klasična gimnazija)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button