Ostalo

Tonka Jaje: Sljedeća generacija slatkiša

Tonka Jaje predstavlja revoluciju u svijetu slatkiša, kao jedinstven proizvod koji nudi ukusnu i zdravu alternativu tradicionalnim slasticama. Ideja za ovaj inovativni proizvod potekla je od Tončice Spaije, koja se suočila s izazovima pronalaska prikladnih slatkiša za dijete alergično na protein kravljeg mlijeka.

Put prema realizaciji Tonka Jaja započeo je kada je njihova mentorica, Tea Vučković, spomenula prestižno natjecanje “Ecotrophelia”. Ova informacija potaknula je tim da se prijavi i razvije Tonka Jaje kao start-up projekt. Na državnom natjecanju u Zagrebu osvojili su prvo mjesto, čime su stekli pravo predstavljanja Hrvatske na europskom natjecanju u Parizu ovog listopada, koje će se održati na najvećem svjetskom sajmu inovativnosti hrane, SIAL.

Tonka Jaje nije samo slatkiš; to je pažljivo osmišljen proizvod bez dodanog šećera, aditiva i umjetnih aroma. Glavni sastojci uključuju grašak, jagode, ciklu i kakao maslac, a svi su sastojci organski i veganski. Tim čine tri studenta s prediplomskog studija gastronomije: Nina RosoTončica Spaija i Petar Marić. Dok Nina i Tončica rade na tehničkom razvoju proizvoda, Petar se bavi ekonomskim, marketinškim i analitičkim aspektima ovog poduzetničkog pothvata.

Nina i Tončica provode sate u kuhinji, s ljubavlju i pažnjom kombinirajući različite sastojke i tehnike kako bi stvorile savršeni recept za Tonka Jaje – slatkiš koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Njihov entuzijazam i predanost rezultirali su inovacijom koja obećava promjenu u svijetu slastica.

Petar Marić, ključna figura u poslovnom aspektu projekta, rođen je i odrastao u Sinju. Tu je završio osnovnu i srednju školu, a sada je student druge godine prediplomskog studija gastronomije na privatnom veleučilištu Aspira u Splitu. Petar se od malih nogu isticao svojom strašću prema kulinarstvu i slastičarstvu. Već tijekom školovanja postizao je značajne uspjehe na raznim natjecanjima, uključujući županijska, državna i međunarodna natjecanja u slastičarstvu i kuharstvu. Njegova kreativnost i inovativnost donijele su mu brojne nagrade i priznanja.

Petar je već ranije privukao pažnju javnosti svojim radom i uspjesima. Osvojio je prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju mladih slastičara, a na međunarodnom natjecanju na Braču osvojio je dva puta srebrnu medalju. Njegova strast prema gastronomiji i slastičarstvu nije prošla nezapaženo.

U timu za razvoj Tonka Jaja, Petar neumorno istražuje tržišne trendove, osmišljava marketinške strategije i analizira svaki aspekt poslovanja. Njegova sposobnost da prepozna prilike na tržištu i prilagodi proizvod potrebama potrošača ključna je za uspjeh projekta. Uz pisanje poslovnog plana, dogovore s dobavljačima i planiranje budućeg rasta, Petar osigurava da svaki korak projekta bude dobro promišljen i usmjeren prema uspjehu.

Petrova predanost i marljivost osiguravaju da Tonka Jaje privuče pažnju i podršku široke publike, čime postaje prepoznatljiv inovativni proizvod na tržištu.

Tonka Jaje ne koristi čokoladu, već inovativne sastojke koji osiguravaju bogat i zadovoljavajući okus. Sirovine nabavljaju što je više moguće od lokalnih proizvođača, čime podupiru lokalnu zajednicu i osiguravaju najvišu kvalitetu sastojaka. Svi sastojci posjeduju certifikate koji potvrđuju da nemaju nikakvog doticaja s jajima, glutenom ili drugim alergenima, čineći Tonka Jaje sigurnim izborom za sve.

Njihov inovativni proizvod već je privukao veliku pažnju i zainteresiranost, obećavajući svijetlu budućnost za ovaj start-up. Sudjelovanje na europskom natjecanju u Parizu bit će prilika da svijetu pokažu što Hrvatska može ponuditi u području inovativnih slatkiša.

Tonka Jaje nije samo slatkiš – to je simbol nježnosti i brige, dokaz da se može uživati u slatkim trenucima bez kompromisa po pitanju kvalitete i zdravlja. Tim je ponosan što može predstavljati Hrvatsku na prestižnom natjecanju i raduje se podijeliti svoju priču i viziju s cijelim svijetom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button