Vijesti

Trebaju li roditelji sutra slati djecu u školu?

Postupak mirenja između vlade i školskih sindikata nije uspio. Kako su nakon sastanka s vladom izjavili predsjednici Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, štrajk počinje sutra, javlja Index. Štrajk će se odvijati diljem zemlje i trajat će cijeli dan.

U osnovnim i srednjim školama sutra je štrajk. To znači da učitelji koji su u štrajku neće održavati nastavu.

Po tome učitelji ne smiju roditeljima reći da ne smiju sutra slati djecu u školu. Dosta učenika po internetu pita moraju li sutra u školu. Njima je štrajk veselje u smislu slobodnog dana.

“Ravnatelj može zadužiti nekog tko ne bude u štrajku da se pobrine za djecu”

Za djecu koja budu u školi su odgovorni ravnatelji. U svakom slučaju, djeca će biti zbrinuta. Ravnatelj može zadužiti nekog tko ne bude u štrajku da se pobrine za djecu. Ponavljamo kako će djeca biti zbrinuta i mogu doći u školu, ako roditelji žele da im djeca idu u školu ili nemaju kamo s njima.

Podsjetimo, danas je propao postupak mirenja između vlade i školskih sindikata. Predsjednici Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec danas su nakon sastanka s ministrom rada i pomoćnicima drugih ministara izjavili da štrajk počinje sutra.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je prokomentirala da je razočarana i ljutita što je postupak mirenja propao.

Povezani članci

Back to top button