Vijesti

Tri sinjanina u užem krugu izbora za upravljanje splitskim ”Prometom”

Hoće li sinjanjin sjesti za ”Prometov” upravljač, pitanje je koje se zadnja dva tjedna, otkad odlučeno o smjeni direktora, postavlja u javnosti i među zaposlenicima splitskog javnog prijevoznika.

Odgovora još uvijek nema jer nije poznat datum održavanja sjednica Skupštine i Nadzornog odbora komunalne tvrtke, na kojima bi trebala biti donesena ta odluka. No, unatoč tome, kako to obično biva, krenule su neslužbene informacije o tome tko bi trebao biti vodeći čovjek ”Prometa”.

Za sada se spominju imena trojice sinjana odnosno osoba iz Cetinske krajine koji žive ili su porijeklom „naši ljudi“.

Među potencijalnim pretendentima na ovu dužnost spominje se Denis Bezić, trenutno zaposlen u ”Prometu” kao voditelj službe tehničke kontrole, inače bivši HDZ-ov gradski vijećnik u Sinju i nekadašnji čelnik temeljnog stranačkog ogranka Grada Sinja.

Spominje se i bivši direktor Igor Vitić koji je ”Promet” vodio 0d 2006. do 2010. godine, a u trenutku preuzimanja dužnosti bio član HSP-a, tadašnjeg koalicijskog partnera HDZ-a u gradu i županiji. Sada je član HDZ-a.
Neslužbeno se pojavilo i ime Miroslava Delića, sadašnjeg direktora ”Čistoće”. Delić je na čelu ”Čistoće” već u drugom mandatu.

Pozivi za sjednicu Skupštine moraju se poslati članovima najkasnije sedam dana prije njezinog održavanja gdje bi trebali dobiti službenu odluku o razrješenju Tomislava Vojnovića i imenovanju novog direktora ”Prometa”.

Povezani članci

1 Komentar

Back to top button