Politika

Tri Triljanina mogu u Sabor na izborima u srijedu – može li Trilj biti politički “El Dorado” u Hrvatskoj

Trilj ima lijepe šanse da tri kandidata na listama koja su vezana za Grad Trilj mogu ući u Sabor.

Na 6. mjestu koalicijske liste HDZ-HSLS-HDS-HNS-HSU nalazi se Ivan Bugarin iz Trilja. Kako je u ovoj izbornoj jedinici HDZ na posljednjim izborima osvojio 8 mandata, prolaz Bugarina trebao bi biti neupitan.

Sljedeći kandidat je Ivan Šipić iz Trilja, bivši član HDZ-a i bivši gradonačelnik Trilja kojeg je unutarstranački pobijedio Bugarin. Ivan Šipić je sada pripadnik DP-a, drugi na koalicijskoj listi DP – Pravo i pravda. DP je na prošlim izborima na ovom području osvojio 2 mandata.

Treći kandidat je Veselko Gabričević, rođeni Triljanin i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), u predstojeće parlamentarne izbore ulazi sa šestog mjesta na koalicijskoj listi HDZ-a u 7. izbornoj jedinici.

Inače je Veselko Gabričević za parlamentarne izbore 2016.g. na listi koalicije Hrvatska raste (SDP, HNS, HSU, AHSS, Zagorska stranka i Laburisti ) u 10. izbornoj jedinici bio 8. na listi, ali nije ušao u Sabor.

Kako svi pretendiraju da će biti u budućoj izvršnoj vlasti, Trilju “ne gine med i mlijeko u potocima” u sljedeće četiri godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button