Branitelji

Tribina u Veteranskom centru – “Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 32 godine poslije”

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata poziva Vas da svojom nazočnošću uveličate tribinu ‘Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 32 godine poslije’ koja će se održati u petak 3. studenoga 2023. godine u Veteranskom centru u Sinju s početkom u 16,30 sati, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

U sklopu tribine održat će se izlaganje ‘Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz braniteljske socijalno-radne zadruge. Predavači su Stipe Efendić, voditelj Referalnog centra I Ministarstva hrvatskih branitelja i Nebojša Jerković, voditelj Referalnog centra II Ministarstva hrvatskih branitelja

Premijera filma ‘Svjedočanstva djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja’. Film je pretpremijeru imao 2022. godine na konferenciji ‘Djeca rata – nečujni krik’, a ovom prilikom prvi put ga se prikazuje na području Splitsko-dalmatinske županije. Film je amaterski rad članova Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, te donosi životne priče djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz raznih krajeva Republike Hrvatske.

Interaktivna radionica ‘Živimo zdravije – pobijedimo traume’ – Zdravstvena škola Split
– Procjena čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti;
– Mjerenje i komentiranje vrijednosti krvnog tlaka, glukoze u krvi, izloženosti stresu, procjena načina prehrane i davanje preporuka za zdrav stil života;
– Izrada Individualnog plana smanjenja kardiovaskularnog rizika;
– Edukacija o prevenciji i pravilnoj primjeni bezreceptnih lijekova i sprječavanje najčešćih pogrešaka prilikom primjene istih.
Sudjelovat će učenici Zdravstvene škole Split i mentorica Mira Talaja, mag. med. techn., strukovna nastavnica-mentor. Interaktivna radionica održat će se u prostoru kafića Veteranskog centra – Sinj, gdje će biti i prigodni domjenak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button