Vijesti

Trilj dobio od Ministarstva 400.000,00 kuna za dom kulture

Kreće obnova kino dvorane u Trilju koja će se pretvoriti u dom kulture.
Projekt uređenja je gotov i Grad Trilj se u 2019.g. javio na natječaj Ministarstva kulture i dobio je obavijest da mu je odobreno 400.000 kuna za uređenje.
U pripremi je troškovnik i kreće javna nabava.
Ukupno će se uložiti više od 1.000.000 kuna i dobiti će se dvorana za kulturna i sva druga javna događanja.

Povezani članci

8 Komentara

 1. Pa bi opet za dane alke i gospe, nažderite župana i dožupana.

  3
  1
 2. Ništa, predlažem da Trilj bude središte Cetinske krajine! Pomoć će i Sinju da se razvije…

  Ironiju na stranu! Trilj parcipira većem broju projekata upravo zbog svoje veličine, a s druge strane imaju moralno-politički podobnog načelnika koji bi stvarno morao biti teški promašaj da ne uzme ono što mu se na pladnju nudi! Da je nezavisan ili s drugim predznakom Trilj bi, BEZ OBZIRA NA ISPUNJENE UVJETE teško dobivao sredstva, a ta činjenica je žalosna!

 3. Miro tako je, zabluda je da je šipić nesto tu… , nudi mu se, daje, ….sve ono sta ne dobije sinj daje se okolnim opcinama . A koliko samo love zbog broja stanovnika vise uplati sinj od njih. Ne samo da zupanija ne da sinju nista, vec i crta u prostorne planive deponije, kamenolome , aerodrome, ceste koje ce servisirati okolne eko opcine za nihov turizam, razvoj nihovih gospodarstava, i razvoj njihove povezanosti sa splitom. Nepravda na kvadrat.

 4. Jedino di novci dolaze je Vad i Alka, a oni odavno vise nemaju veze sa sinjem.

 5. Trilj se u dosta projekata financira EU sredstvima, jer ima dobre projekte koji prolaze na natječajima (plaža Drinić, nove jaslice i DV, uređenje parka itd…)..Dakle, ne financira ga Sinj.

  U Sinju niste u stanju počistiti smetlište iz centra grada (izgorena vojarna itd), nemate izlaz na Cetinu, rubovi grada prema polju isto pretrpani smećem, po glavnom Trgu – pijaci više se ne može niti šetati od štekata…Užasan gradić za život.

 6. Nažalost, mi ne možemo iz vlastite kože i nasljedstvo naših očeva. Dakle, rivalstvu između Sinja i Trilja je i ovde prisutno. Rivalstvu samo po sebi je dobro, ali ovo rivalstvu nije ono zdravo nego uprvo suprotno – bolesno! Umjesto da se udružimo mi se prepucavamo!
  I zapravo smo svi nekim dijelom u pravu i svi smo u krivu! U sposobnosti povlačenja projekata ću povjerovati tek onda kada vidimo da je neka strana koja nije sklona hdz-u (u našem slučaju) dobila ta sredstva!

  4
  1
 7. Ma o čemu pričaš Miro pa pogledaj Općinu Otok koja se snalazi i privlači novac bez obzira na HDZ Županija i Država

 8. Lucijana, općina Otok je područje od posebne državne skrbi i kao takvo ima posebne privilegije! A između ostalog, Otok je pupčanom vrpcom vezan za hdz, bez obzira na trenutnu strukturu vlasti! Jednako tako, ne smijemo zanemariti i utjecaj crkvenih krugova…

  Ali u konačnici, stvar je u svima nama! Nažalost, mi se još uvijek rađe naslađujemo “tuđoj” nevolji nego da im se veselimo uspjehu! Da nije tako, niti bi nam trebali ni poticaji ni hdz, ni sdp, ni Miro Bulj…

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button