Crna kronika

Trilj – uz kaznenu prijavu 35-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj, dovršili su kriminalističko istraživanje nad  35 godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, policijski službenici su u subotu, 15. srpnja 2023.godine, oko 6.50 sati u mjestu Maljkovo zaustavili kombi vozilo kojim je iz pravca Knina upravljao 35-godišnji strani državljanin.
U unutrašnjosti automobila nalazilo se jedanaest putnika, te je utvrđeno da se radi o stranim državljanima od kojih trojica  imaju zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku, dok su svi nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju na način da ih je po prethodnom dogovoru preuzeo na području Vrlike nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske.

Policijski su službenici prema stranim državljanima – putnicima postupali sukladno Zakonu o strancima, dok je 35-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button