Kultura

Triljskom THRILL BLUES FESTIVAL 70.000,00 kuna – Sinj 0,00 kuna

Turistička zajednica Trilj organizator ovogodišnjeg 3. po redu Thrill blues festivala koji će se održati početkom srpnja je od SDŽ dobila 70.000,00 kuna potpore.

Festival sa svojim programom je dio programa triljskog ljeta i obogaćuje turističku ponudu grada Trilja i Splitsko-dalmatinske županije. U jeku ljetne sezone Trilj postaje prijestolnica bluesa. Tih dana u Trilj pristižu najveća imena svjetskog bluesa.

Prvog dana, u petak 05. srpnja, ljubitelji bluesa moći će posjetiti radionicu Blues at School, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa. Otvaranje izložbe fotografija u Muzeju Triljskog kraja predviđeno je točno u podne, a u popodnevnim satima predstavljanje knjige u Gradskom kinu.

U subotu 06. srpnja u Gradskom parku Trilj tijekom jutra biti će održana premijera dokumentarnog filma ”Od Lonjskog polja do Memphisa”, a prvi blues zvuci počinju već od 17 h.

Svi koji žele provesti cijeli dan u Trilju i doživjeti ga u punom sjaju mogu se okušati u raftingu, jahanju, biciklizmu te upoznati kulturnu baštinu Trilja i okolice kroz lokalitete: Utvrda Nutjak, Tvrđava Čavina, Grabske mlinice, Tilurij.

Povezani članci

7 Komentara

 1. Pa dokle ćemo trpit dr.Jadrijevića i njegove sram ih bilo kune neznaju u Sinj dovest. Kristina vodi restoran na Radošiću, a doktor Jadrijević svoj na moru. Na kojem mjestu je njima Sinj i sinjani.

  7
  2
 2. HDZ, lista jadrijević, SDP = daj mi vlast da riješim sebe i familiju, stavim biznis na noge, jebe mi se za Sinj.

  4
  3
 3. Molotovljev opet mutiš vodu di ne triba. Spominjes hdz i sdp koji 10 godina eeeej slovima: DESET GODINA rimski: X. Godina ne vladaju u sinju u isti lonac sa nezavisnon liston. U 10 godina zapadna njemacka je od najrazrusenije drzave europe postala najrazvijenija. Niko nam nije kriv vec jadrijevic. I mira bulja ne spominjes. Izgleda da si neciji apologeta i igrac… ili reci istinu ili cu te svaki put poklopit. Dosta je mučenja bistre vodice.

  4
  1
 4. Kontrabas, da Most sam zaboravio, ista stvar ka tri nabrojene liste. Tj. svi su isti. Kažem SVI! Sad mi obrazloži zašto smatraš da je pod Adz-om Sinju bilo dobro? Šta je Adz napravio dobro za Sinj?

  1
  1
 5. Molo ne shvaćaš poantu. Šta me briga 41. 91. 2005 itd. Od 2009 jadrijević vodi grad i dan danas i stanje je takvo kakvo imamo danas. svi prije su imali priliku i dobili su ono što je najgore u politici Izgubili izbore i oni su prošlost. Ovi vode grad i odgovorni su i već tako tri puta za redom raja glasa za njih. očito vode dobro kad ih većina bira.

  2
  1
 6. Nit su te stranke iste nit su u njima isti ljudi. 10 godina je proslo. Ovaj grad vodi dr. Jadri i KK. Oni nisu natjecajima i lobiranjem doveli lovu i projekte u Sinj.
  Sta je ucinio hdz prije 15 godina i partija prije 35 me ne zanima. Zanima me zasto manja mista sa manjin potencijalon postizu vise od naseg grada. ne bitno mi je ko u njima vlada, adz sdp ili nezavisni poput otoka. Moj stav je jasan. Triba trenutne prominit. A koga ce narod izabrat ne znan, znan da se od ovih se moze bolje.

  2
  1
 7. Trenutni tribaju ic ća, slažem se. Oni prije njih imali su šansu i bili ka i ovi. Nekog novog a kvalitetnog na vidiku nema. Uglavnom Sinj će pušiti i idućih 30 godina kao šta je prušio i zadnjih 30 godina. Austrija i Juga su gradile Sinj (nastranu šta je komunističkim familijama bilo jako dobro), sad se daje općinama-selcima oko Sinja + ekstremna nesposobnost trenutnog i bivših vodstava sinja, bolje rec nebriga za sinjem.

  2
  1
Back to top button