Vijesti

Tripicijada – 1. „Ferali“ 2. „HDZ Sinj“ 3. „Pazar“

U organizaciji Krnjevalske udruge Sinj, Grada Sinja i Turističke zajednice, održana je tradicionalna ‘Tripicijada’ – natjecanje u kuhanju tripica.

Ove godine na natjecanju je sudjelovao 19 ekipa sastavljenih od raznih članova udruga, sportskih klubova, sinjskih političara i građana.

Organizatori su pripremili 50 kilograma junećih tripica, dok su ekipe tokom kuhanja dodavali svoje standardne sastojke uz male tajne dodatke.

Dakako, korišten je i nepoznat broj litara vina i drugih tekućina koje su u svom sastavu imali alkohola, kako bi brojni posjetitelji Tripicijade imali čime zalijevati ovo tradicionalno jelo.

Natjecanje je pratilo oko 400 okupljenih sugrađana, a nakon tri sata kuhanja stručni žiri, kojeg su sačinjavali sinjske „prežence“ Gulam, Ugrin i Filipović-Grčić, najboljim je ocijenio tripice koje su skuhali članovi ekipe ‘Ferali’. Druge najbolje tripice pripremila je ekipa ‘HDZ Sinj’, dok je treće mjesto zauzela ekipa „Pazar“.

Ambijent na Trgu pod velikim šatorom je po izjavama mnogih pun pogodak za ovakve događaje i vjerojatno je riješio problem da se ova manifestacija ne seli svake godine u prostore koji nisu adekvatni.

Povezani članci

2 Komentara

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button