Crna kronikaTeme

Turčinu 36 000 eura kazne zbog oštećenja državne granične rampe

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Turske, provedenim zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari i prekršaja iz Zakona o strancima.

Naime, 15. travnja 2024. godine na imotskom području policijski su službenici zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao spomenuti 23-godišnjak, a kao putnici u vozilu nalazilo se više osoba za koje je utvrđena sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.
U odnosu na strane državljane – putnike, proveden je postupak sukladno Zakonu o strancima, dok je u odnosu na 23-godišnjeg državljanina Turske provedeno kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je spomenuti 23-godišnjak, ranije istoga dana na području Vinjana Gornjih oštetio rampu na državnu granicu na mjestu gdje ne postoji stalna policijska ni carinska kontrola te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava redovnim putem.
Nadalje, zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 53. Zakona o strancima,  23-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski prekršajni sud, gdje je rješenjem suda kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 36 tisuća eura.

Kako nije bio u mogućnosti platiti izrečenu novčanu kaznu, zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 60 dana te je predan u zatvor.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button