Vijesti

Turistička zajednica grada Sinja poziva na besplatni turistički obilazak u povodu Dana priznanja

U nedjelju 14. siječnja u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ u organizaciji Zajednice društva turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja ‘Osinium’ i muzejima Sinjske alke i Cetinske krajine, poziva sve građane Sinja i Cetinske krajine, ali i sve posjetitelje i turiste na besplatan turistički obilazak.

Naime, ove godine kroz projekt ‘Upoznaj svoju zemlju’ poseban je naglasak na nematerijalnoj kulturnoj baštini Lijepe naše. Stoga, kroz ovu akciju posjećujemo naša dva muzeja čiji postavi su uvelike posvećeni nematerijalnoj baštini koja se nalazi na popisu UNESCO-a i Ministarstva kulture i medija, od viteške igre Alke do tradicijskog lončarstva ručnog kola iz Potravlja, nijemog kola, ojkavice – rere, pokladnih običaja podkamešničkih sela, umijeća gradnje cetinske lađe, zelovskih lula i ostale nematerijalne kulturne baštine našeg kraja.

Okupljanje je u 12 sati ispred Alkarskih dvora (Ured TZ grada Sinja i Muzej Sinjske alke), uz pratnju turističkog vodiča, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč:

‘Svi sudionici imat će priliku saznati nešto više o viteškom gradu Sinju, istaknutim osobama koje su utjecale na njegov razvoj, kao i značaju i bogatstvu nematerijalne kulturne baštine.Veselimo se Vašem dolasku! Upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje priča, upoznajte svoju zemlju!’

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button