Vijesti

Turnir četiri kafića – humanitarno za Zorana Matasa Zoku

Dragi Hrvatčani i svi ljudi dobre volje, pokažimo još jednom naše veliko humanitarno srce koje je uvijek spremno pomoći onima kojima je to uistinu potrebno. Ove subote, 14.01. od 17:00h četiri kafića već tradicionalno odmjeravaju snage u školskoj dvorani igrajući za najplemenitiju i najveću nagradu, onu humanitarnu. Skupimo se u što većem broju i dokažimo sebi kako nas sve zajedno spaja ljubav, dobrota i plemenitost za našega dobrog duha sela, našega Zoku.

Zoran Matas – Zoka je 80%tni invalid bez lijeve noge rođen 1973, koji živi kao vuk samotnjak u staroj trošnoj kući sa minimalnim primanjima. Svako dite iz sela i svaki roditelj rado ga se siti na kosilici na igralištu kako bi nas uvik pozdravio. A virujem da se većina sića i toga nesritnog dana. 03.03.2003. Zoka je naš u zadnjim seoskim mačkarama izgubio nogu, ali to ga nikad nije obeshrabrilo i sputavalo u njegovim životnom planovima i ciljevima.
I zato se, dragi prijatelji, skupimo u što većem broju da sakupimo novac i obnovimo Zokinu trošnu kuću jer je nedopustivo da netko živi u ovakvim uvjetima dok je većina nas okružena raznim stvarima koji su za ovog dobrog čovjeka samo mašta i luksuz.
U planu je renovacija cijelog krova koji prokišnjava i sve se slijeva u sobu te wc-a unutar kuće gdje smo uočili samo wc školjku i umivaonik, dok je tuš u drugoj kući pored.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button