Vijesti

TZG Sinja na prezentaciji vodiča na kineskom jeziku

TZG Sinja sudjeluje na prezentaciji turističke ponude Dalmatinske zagore u sklopu mobilne aplikacije Vision One i prezentacije posjeta članova Udruge turističkih vodiča na kineskom jeziku najzanimljivijim turističkim lokalitetima u Zagori. Prezentacija projekta će se održati u utorak 26. veljače s početkom u 12 sati u etno-agro parku Stella Croatica u naselju Klis Mihovilovići, a gostima će se obratiti Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, Andrija Polić, vlasnik etno-agro parka Stella Croatica, Monika Vrgoč, direktorica TZ grada Sinja, Danijel Botić iz tvrtke Vision team te Leon Xiaoliang Jiang, predsjednik Udruge turističkih vodiča na kineskom jeziku.

Vision One mobilna je aplikacija odnosno pametni turistički vodič s informacijama potrebnima za planiranje putovanja diljem Hrvatske, a nedavno je po izboru portala vidi.hr uvrštena u Top 50 najboljih hrvatskih aplikacija. Aplikacija će uskoro dobiti svoju verziju na mandarinskom jeziku, a namjera joj je, između ostalog, predstavljanje hrvatske turističke ponude na nadolazećem turističkom sajmu Shanghai Travel Fair u Kini.

Udruga turističkih vodiča na kineskom jeziku osnovana je prošle godine u gradu Zagrebu, a radi se uglavnom o stanovnicima kineskog podrijetla s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji su potaknuti zakonskom regulativom odlučili pristupiti obrazovanju u cilju kvalitetnijeg predstavljanja i promocije hrvatskih turističkih destinacija svojim sunarodnjacima, s obzirom da je kineskih turista svake godine sve više u Hrvatskoj. Tako je, primjerice, samo u općini Dugopolje prošle godine zabilježeno 7 tisuća kineskih gostiju te nešto manje od 3 tisuće gostiju iz Tajvana, što ukupno
čini oko 20% svih dolazaka u ovu općinu u splitskom zaleđu.

Ovom prigodom, djelatnici turističkih zajednica Dalmatinske zagore (Klis, Dugopolje, Sinj, Trilj, Vrlika, Imotski, Vrgorac) odlučili su ugostiti članove udruge te pokazati im ljepote i posebnosti ove turističke destinacije: izvor rijeke Cetine, starokršćansku crkvu sv. Spasa i Perućko jezero u Vrlici, Muzej Sinjske alke u Sinju, Grabske mlinice kod Trilja, Crveno i Modro jezero, Etno-selo Kokorići kod Vrgorca, špilju Vranjaču kod Dugopolja te Klišku tvrđavu. Objedinjena turistička ponude Dalmatinske zagore nalazi se u mobilnoj aplikaciji Vision One te će također, uz prijevod na engleski jezik, doživjeti svoju verziju na mandarinskom jeziku što je izvanredna prilika za promociju Zagore na kineskom tržištu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button