Kultura

U Alkarskim dvorima predstavljena izdavačka djelatnost Ogranka Matice hrvatske u Čitluku

Predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, prof. Andrija Stojić, i književnica Anita Martinac, u Alkarskim dvorima predstavili su perjanice izdavaštva svojega Ogranka.

Anita Martinac diplomirana je pravnica,  sudionica Domovinskoa rata, nositeljica Spomenice Domovinskoga rata i dviju medalja, Ljeto ’95. i Oluja. Članica je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, udruge Hrvatska žena, Napredak Mostar i mnogih drugih.

Sinjskoj publici predstavili su troknjižje: Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje.  Književnica Martinac za troknjižje je nagrađena Zlatnom poveljom Matice hrvatske.

Fra Mirko Marić, predsjednika Ogranka Matice hrvatske, pozdravio je mnogobrojnu publiku, a posebno učenike Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju.

Anita Martinac je predstavila portret Anice, protagonistice romana Od Franje do Franje za koju je kazala kako je upravo Anica tipična hrvatska majka koju je život bacao iz nevolje u nevolje, ali da je uvijek sa svojom obitelji ostala ponosna i odana vjeri idomovini.

Promociju je oplemenio nastup Mješovitog zbora grada Sinja, a predstavljanjem je moderirao prof. Branimir Romac.

Foto:https://m.facebook.com/anita.martinac?fref=nf&ref=bookmarks

Povezani članci

Back to top button