Crna kronika

U Dicmu provaljeno u obiteljsku kuću

Fotografija je simbolična

U petak oko podneva u Dicmu je provaljeno u obiteljsku kuću za vrijeme odsutnosti vlasnika. Otuđen je veći iznos nova i nakit. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Izdvojeno iz policijskog biltena SDŽ:

Teška tjelesna ozljeda

U petak, 26. srpnja u Solinu, 67-godišnjak je fizički napao 63-godišnjaka kojem je nakon pružene liječničke pomoći utvrđena teška tjelesna ozljeda ruke te je zadržan na bolničkom liječenju. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči se za krađu vanbrodskog motora

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom koji se sumnjiči kako je u noći 24/25. srpnja u Hvaru otuđio vanbrodski motor vrijednosti 9500 kuna. Podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, prijevara, tri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i pet krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća. Pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 527 prekršaja od čega izdvajamo 60 za alkohol, 126 za prekoračenje  brzine, 62 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 18 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 22 zbog zabrane upravljanja i 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirana je 41 prometna nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su smrtno stradale, dok je u 13 nesreća jedna osoba teže i 16 osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close