Crna kronika

U Donjem Muću u ugostiteljskom objektu fizički napadnut 23-godišnjak – policijski bilten SDŽ

Zadobili tešku tjelesnu ozljedu

 Jučer oko jedan sat iza ponoći u Donjem Muću u ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira kada je fizički napadnut 23-godišnjak. Prevezen je u bolnicu na pružanje liječničke pomoći gdje mu utvrđena teška tjelesna ozljeda. Obavljen je očevid na mjestu događaja.

Nadalje, sinoć oko 19.00 sati, Kaštel Štafiliću na ulici je fizički napadnut 45-godišnjak. Utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma prsta ruke. U tijeku je kriminalističko istraživanje u u oba događaja u cilju pronalaska počinitelja.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije teške tjelesne ozljede, pokušaj razbojništva, prijetnja, računalna prijevara, tri oštećenja tuđe stvari, i šest krađa. U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih je šest s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za prijetnju policijskim službenicima

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom. Naime, sumnjiči se da je jučer, pola sata iza ponoći, u službenim prostorijama Postaje prometne policije Split uputio prijetnje trojici policijskih službenika. Prethodno je spomenuti oko ponoći zatečen u Splitu, u ulici Zagorski put bb, kako u alkoholiziranom stanju, upravlja osobnim vozilom pri čemu je vrijeđao policijske službenike tijekom njihova postupanja i kada je isključen iz prometa te uz uporabu sredstava prisile uhićen i doveden u službene prostorije policije. Policijski službenici Postaje prometne policije utvrdili su počinjenja prekršaja upravljanje bez vozačke dozvole iz čl. 229. st. 1., bez prometne dozvole iz čl. 242. st. 3. i zbog isteka registracije iz čl. 238. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te obilježja prekršaja iz čl. 16. st. 1. Zakona o osobnoj iskaznici, kao i obilježje prekršaja iz čl. 4. st. 1. Zakona o prebivalištu i počinjenje prekršaja iz čl. 282. st. 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kada se odbio podvrći alkotestiranju. Nadalje, tijekom postupanja policijskih službenika istima je uputio prijetnje zbog čega je nadležna II. policijska postaja provela nad njim kriminalističko istraživanje te slijedi podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo Prijetnje. Prilikom pružanja otpora kod postupanja policijskih službenika spomenuti je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma ruke.

Pronađen pištolj

Jučer rano ujutro, oko 2.00 sata, policijski službenici su u Stobreču, zaustavili 27-godišnjeg vozača osobnog vozila zbog počinjenja prekršaja u prometu prilikom čega je pronađen pištolj sa spremnikom pripadajućeg streljiva. Zbog neposjedovanja dozvole za držanje i nošenje vatrenog oružja što je suprotno čl. 29. st. 1. Zakona  o nabavi i posjedovanju oružja građana koje je od istog oduzeto priveden je na Prekršajni sud.

Sumnjiči se za oštećenje tuđe stvari

Policijski službenici Policijske postaje Hvar proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-gopdišnjakom., Sumnjiči se da je dana 29. svibnja uz ugostiteljskom objektu razbio inventar pričinivši vlasniku materijalnu štetu u iznosu od 50 tisuća kuna. Protiv spomenutog je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu – od 464 prekršaja 141 prekršaj se odnosi na prekoračenje brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 464 prekršaja od čega izdvajamo 63 za alkohol, 141 za prekoračenje  brzine, 22 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 14 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 zbog zabrane upravljanja i 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,0 g/kg.

Zabilježeno je 36 prometnih nesreća od kojih 16 nesreća s ozlijeđenim osobama. Pet osoba je zadobilo teže, dok je četrnaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

Povezani članci

Back to top button