Crna kronika

U dugopolju uhvaćen s 16 kg droge – policijski bilten SDŽ

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga i PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad  36-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime,  službenici Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Split, su prethodno 9. srpnja 2020.  na naplatnoj postaji  Dugopolje  u koferu koji se nalazio u prtljažnom prostoru autobusa  pronašli ukupno 16240 grama droge marihuane zapakirane u 15 PVC vrećica.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik s namjerom krijumčarenja droge s područja Zagrebačke županije i  radi daljnje preprodaje na području Splitsko-dalmatinske županije  protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavio drogu, a potom je predao na prijevoz kao prtljagu u autobusu koji je prometovao na relaciji iz Zagreba u Imotski.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 36-godišnjak  je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Povezani članci

Back to top button