Kultura

U Galeriji Sikirica otvorena izložba Zorana Šimunovića

Jučer poslijepodne, u 19 sati, u Galeriji Sikirica otvorena je najavljivana izložba Zorana Šimunovića – ”Je li astronautima potrebna umjetnost?”.

Posjetiteljima se prvo obratila voditeljica Galerije Sikirica, Dragana Modrić, koja je istaknula kako joj je iznimno drago što se nakon dulje stanke izložba otvara uživo, sukladno svim epidemiološkim mjerama. Također je izrazila žaljenje što je pogoršanje epidemiološke situacije dovelo do prelaska obrazovnog sustava na online model nastave, zbog čega najavljeni dolasci profesora i razreda sinjskih škola za idući tjedan moraju biti odgođeni ili čak i otkazani. Naglasila je i da je izložba ”Je li astronautima potrebna umjetnost?” rezultat kvalitetnog umrežavanja i suradnje nekoliko hrvatskih kulturnih institucija i kako se nada da će se s takvim projektima nastaviti i u budućnosti, kako bi i u manjim sredinama mogli vidjeti izložbe koje inače ima priliku vidjeti isključivo publika u Zagrebu.

Nakon voditeljica Galerije Sikirica, posjetiteljima se obratio i sam autor. Šimunović je izrazio svoje oduševljenje prvim posjetom viteškom gradu, zahvalio se organizatorima i zamolio gospođu iz publike, inače vjernu posjetiteljicu svih događaja i programa u Galeriji, da svečano otvori izložbu. Nakon otvorenja, posjetitelji su kroz razgovor s autorom analizirali izložbu i u opuštenoj atmosferi razmijenili svoje dojmove i kritike.

Prije službenog prelaska na online model nastave (od ponedjeljka), jutros su izložbu u Galeriji posjetili učenici nekoliko razreda sinjskih škola s kojima je stručno vodstvo i razgovor vodio Šimunović.

Izložba u Galeriji Sikirica ostaje otvorena do 30. travnja, nakon čega dolazi u Galeriju Ružić u Slavonskom Brodu, potom ovo ljeto na Krk, a tijekom godine gostovat će u nekoliko galerija diljem Europe i svijeta.

 

Povezani članci

Back to top button