Kultura

U okviru ‘Jesenjarenja’ Nebojša Lujanović predstavio ‘Južinu’

 

Sinoć je u Galeriji Sikirica u okviru ”Jesenjarenja” predstavljen roman ”Južina”, autora Nebojše Lujanovića. Roman koji portretira Split, kroz žanrovske odrednice atipičnog krimića, u radnju upliće i neka stvarna lica splitskih ulica koja se u tom fikcionalnom svijetu ”Južine” odlučuju na neobičnu pobunu kroz insceniranje zločina koji se uopće nije dogodio da bi u konačnici bio razotkriven drugi zločin koji inkriminira društvenu elitu, moralne vertikale i gradske uglednike.

Razgovor s autorom vodila je Ana Žanko, a u opuštenoj atmosferi i uz puno smijeha Lujanović se dotakao brojnih tema, od procesa pisanja i nastajanja romana ”Južina”, do aktualnih društvenih tema i rada na Pričiginu. Publika se također uključila u razgovor s brojnim pitanjima te srdačnim pljeskom ispratila autora.

Ovogodišnji program ”Jesenjarenja” približava se kraju, a za srijedu, 20. studenog, predviđena je projekcija dva kratka dokumentarna filma – ”Raspad industrije u BiH: Željezara Zenica” Amarilda Gutića te ”Buffet Željezara” Gorana Devića.

Povezani članci

Back to top button